Contact

Hendrikaplein 1
8620 Nieuwpoort

https://www.toerismenieuwpoort.be

Openingsuren

Afspraak: Dienst voor Toerisme, Hendrikaplein, Nieuwpoort-Bad.

We speuren, samen met de natuurgids, het strand af op zoek naar de verschillende soorten schelpen die er aanspoelen en leren hun naam en hun ecologie.
Tussen de aanspoelsels op de vloedlijn kunnen we allerlei wieren, kwallen, krabbenschilden en nog zo veel meer vinden. Let ook eens op het afval dat aanspoelt. Als het getij het toelaat kan je op ontdekking gaan op het strandhoofd waar wieren, zeepokken, mosselen, zeeanemonen en zeeslakken elk hun eigen plekje proberen te veroveren .
Via opdrachten, verhalen, weetjes en spelelementen, op niveau van de groep en afhankelijk van de gids, wordt de nodige kennis bijgebracht.

Opgelet: deze wandeling is afhankelijk van de getijden, de kalender is pas beschikbaar vanaf 1 augustus voor het jaar dat volgt

Wat houdt deze wandeling in?
Schelpen - aanspoelsels – getijdenwerking - ecologie van het strand en de zee – het strandhoofd (golfbreker) - morfologie - verhalen - afval.

Afspraak: Dienst voor Toerisme, Hendrikaplein, Nieuwpoort-Bad.

Praktisch:

  • Enkel mogelijk bij laag water (Bekijk hier de getijden voor 2022
  • Laarzen of aangepast schoeisel.
  • Aangepaste windbestendige en warme kledij (afhankelijk van het seizoen).
  • Emmertje meebrengen is handig.
  • Voor groepen met minder mobiele personen kan de uitleg aangaande aanspoelsels vanop het staketsel en de dijk gebeuren.

Registratiegegevens gidsbeurt

Persoonsgegevens aanvrager
Gegevens van de groep
Gegevens van de begeleider tijdens de gidsbeurt
Kenmerken van de gidsbeurt
:
Facturatiegegevens