De haven van Nieuwpoort is de enige natuurlijke haven van de Belgische kust. Het is een getijdenhaven, gelegen aan de monding van de IJzer. Als kleinste vissershaven van de Belgische kust staat Nieuwpoort thans bekend om de hoge kwaliteit en versheid van de aangevoerde vis en garnaal. Door de stijgende populariteit van de watersport werd de jachthaven uitgebreid, waardoor Nieuwpoort zichzelf de grootste jachthaven van de Noord-Europese kust mag noemen.
Vanop het dek van de Zeester maakt men kennis met de specifieke woordenschat eigen aan het waterleven en met het reilen en zeilen in en om de havengeul. Je vaart langs het natuurreservaat ‘De IJzermonding’, dwars door de prachtige Euro-jachthaven, je passeert helemaal langs de traditionele vismijn, en kruist de typische vissers- en vrachtschepen in de handelshaven. Tijdens je boottocht krijg je bovendien een perfect en uniek uitzicht op het Koning Albert I Monument en het sluizencomplex, de Ganzepoot en de bouwwerken voor de stormvloedkering en met een beetje geluk spotten we een zeehondje.

Opmerking: Toerisme Nieuwpoort maakt geen reservaties voor de havenrondvaarten. De gidsen worden zelf voorzien door rederij Seastar.

Voor meer informatie en/of reservatie:
Rederij Seastar
R. Orlentpromenade 2, 8620 Nieuwpoort
tel. 058 23 24 25 - info@seastar.be - www.seastar.be

Duur: Eén uur