Contact

Toerisme Nieuwpoort Hendrikaplein 11
8620 Nieuwpoort

+ 32 58 23 39 23
toerisme@nieuwpoort.be
http://www.visit-nieuwpoort.be

Openingsuren

Dagelijks van september t.e.m. juni, telkens van 9.30 u. tot 12.30 u. en van 13.30 u. tot 17 u.

Wandelroute voor Vrede

De Western Front Way, een Brits liefdadigheidsinitiatief, is een nieuwe lange-afstand-wandelroute van meer dan 1.000 km tussen de Franse Alpen in het zuiden naar de Belgische kust in het noorden. De route traceert de grillige lijn van het westelijk front van 1914-18 door middel van een 200-tal plaquettes in Frankrijk. Het traject in België vanaf Mesen tot Nieuwpoort, via Ieper en Diksmuide, is volledig bewegwijzerd in 2 richtingen. Voor het eerst worden de Drie Frontsteden door een wandelroute met elkaar verbonden.

De route leidt wandelaars doorheen een bijzondere omgeving, langs tal van sites en monumenten, dorpen en stadscentra: een indrukwekkend landschap gevormd door meeslepende menselijke verhalen.

De inspiratie voor The Western Front Way komt van een brief van een jonge Britse soldaat aan z’n thuisfront die daarin zijn hoop op vrede na de oorlog omschreef. 2nd Lt Alexander Gillespie stierf enkele dagen later tijdens de Slag bij Loos (Fr.)

De route van Nieuwpoort over Diksmuide en Ieper tot Mesen, over Belgisch grondgebied, is bewegwijzerd met het logo van The Western Front Way – Via Sacra.
De kaart voor dit traject is beschikbaar op www.thewesternfrontway.com.

Een samenwerking tussen de steden Nieuwpoort, Ieper en Diksmuide.
Met ondersteuning van Westtoer, De Westhoek - Grenzeloos Genieten en de Provincie West-Vlaanderen.