Contact

Elf Juliwijk 6A - toegang via parking Cardijnlaan/Sportpad .
8620 Nieuwpoort

kinderboerderij@nieuwpoort.be

Openingsuren


19/04 – 15/09: van dinsdag tot zondag van 10 u. tot 18.00 u. (laatste bezoeker om 17.30 u.). Gesloten op maandag buiten de vakantieperioden en feestdagen. 
 

Wij zoeken nog enkele vrijwilligers met groene vingers om enkele uurtjes per week de vlindertuin mee te onderhouden. Dit naar eigen mogelijkheden. Stuur ons vrijblijvend een mailtje als je er goesting in hebt of informatie wilt.

Events in juni 

Naar aanleiding van een dubbele verjaardag: 10 jaar Vlindertuin  De Lenspolder en 10 jaar Bijenhal met doorkijkwand , wordt er een speciaal programma opgemaakt :

za 11/06 NOCTURNE OP DE KINDERBOERDERIJ : Thema Nachtvlinders 

van 21u30 (ondergaande zon) tot 23u - inschrijven noodzakelijk. link wordt later toegevoegd.

zo 12/06: GEZINSNAMIDDAG "DAG VAN VLINDER & BIJ OP DE KINDERBOERDERIJ" met een gratis enveloppetrekking voor alle papa's op deze vaderdag. 
 van 13u30 tot 17u - inkom gratis
PROGRAMMA: kindergrime - vlinder& bij zoektochten - workshop "vlinders vilten" - vlinderworkshop met aquarel - infostand bijen - bij & vlinder labo- animatie met Clown Tino . 
Organisatie in samenwerking met de Koninklijke imkerbond'Sint-Ambrosius' uit Houtem en de Natuurwerkgroep voor kinderen "De Zeevonk " uit De Panne. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gratis parcours voor gezinnen met kleine kinderen: tot eind  juni 2022. 

  'Op stap met K'tje en Ko naar de kinderboerderij '  (reservatie niet nodig)

Ko, het schattige witte konijntje, krijgt dit jaar gezelschap van het lammetje Kaatje.
Ze nemen je mee voor een verrassende en leerrijke tocht op de kinderboerderij.
Je volgt het kronkelende boerderijpad met leuke prachtige kleurrijke panelen en met enkele doe-opdrachten en ontdekt tal van boerderijweetjes.

Speur je mee met Kaatje en Ko ? Een leerrijke leuke tocht voor gezinnen met kleine kinderen. 

Nog meer leuks op de kinderboerderij: nieuwe glijbanen, hindernissenparcours, speeltuin, Blote Voetenpad , de nieuwe houten melkkoeien met kalfjes en natuurlijk... het gezelschap van de meest schattige boerderijdieren. 
 
Leuke tip: Zoektocht ” Hekserij op de Kinderboerderij”: Speelse zoektocht voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar. Heksje Cornelia neemt je mee op en rond de kinderboerderij. Ze laat je proeven van een stukje cultuur en een hapje natuur. Tal van heksenopdrachten en het ontcijferen van heksentekens brengen je naar de verborgen schat. 

De zoektocht is verkrijgbaar bij Toerisme Nieuwpoort (alle dagen) en op de Kinderboerderij( in het weekend verkrijgbaar in de cafetaria), prijs  € 1,50

 

De cafetaria is open in het weekend, op feestdagen, op woensdagnamiddag en op afspraak voor groepen. Info:  tel 0474 54 24 87

 

Kinderboerderij is gratis te bezoeken.  
 

Nuttige info:

De kinderboerderij is rookvrij (rokershoekje voorzien)

Honden zijn toegelaten mits kort aan de leiband.
Pluimvee of konijnen worden momenteel niet ter adoptie aangenomen.