Praktische maatregelen in Nieuwpoort 

De stad Nieuwpoort hanteert praktische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De laatste updates m.b.t. deze maatregelen kun je raadplegen op www.nieuwpoort.be. Ook Nieuwpoortse ondernemers kunnen op die website terecht.

Door het coronavirus wordt ons leven even on hold gezet. Zo ook het toerisme in Nieuwpoort. We geven je hieronder een overzicht van de maatregelen die een invloed hebben op het toerisme in Nieuwpoort, gaande van recreatieve beperkingen tot effectieve verboden.

We benadrukken de vraag van gouverneur Carl Decaluwé en burgemeester Geert Vanden Broucke om niet naar de kust te komen. Enkel strikt noodzakelijke verplaatsingen zijn toegelaten. Vandaar kunnen geen bezoeken/verblijven aan Nieuwpoort gepland worden.   We ontvangen je graag met open armen wanneer we het virus met z'n allen overwonnen hebben! 

Maatregelen met invloed op het toerisme:

  • Een aantal activiteiten werden geannuleerd waaronder de familiedag op de Kinderboerderij De Lenspolder op 19 april, alle kleinere activiteiten in de paasvakantie alsook de Zeejemee-actie op 9 en 10 mei. Onder de rubriek 'Beleef' vind je een correct en volledig overzicht terug van onze activiteiten en evenementen. Per onderwerp wordt er voor de datum 'afgelast' toegevoegd in geval van afgelasting. Kijk dus goed.
  • De reca en de B&B's zijn gesloten. Hotels mogen enkel gasten ontvangen die voor hun werk uit moeten slapen.
  • Alle winkels, op voedingswinkel, apotheken en banken na, zijn gesloten. Hierbij een lijst van de open handelszaken en de recazaken die een afhaalservice aanbieden.
  • De wekelijkse vrijdagmarkt en de boerenmarkt werden geannuleerd tot en met zondag 19 april 2020.
  • De veerboot vaart voorlopig niet uit tot en met 19 april 2020.
  • Alle openbare speelpleintjes zijn dicht. Kinderen mogen er niet op spelen.
  • Maak je een wandeling? Houd er dan rekening mee dat de openbare toiletten gesloten zijn. (Wandelen kan en mag enkel in gezinsverband of met max. 2 personen, houd voldoende afstand.)
  • Er mag niet meer gehengeld worden. (recreatie)
  • Zelf je strandcabine plaatsen mag momenteel niet. Dit valt onder een niet-dringende verplaatsing en deze zijn verboden.
  • Heb je een vraag m.b.t. het parkeren? Het parkeerbedrijf Parking Partners is enkel telefonisch bereikbaar in de voormiddag (niet op dinsdag) via 058 24 04 79. Bezwaren kunnen ingediend worden via parkeren.nieuwpoort@parkingpartners.be.

We wensen je veel goede moed in deze moeilijke periode. Samen sterk!