Wanneer?

26/11/2022 tot 04/12/2022

Contact

Marktplein 7
8620 Nieuwpoort

058 22 44 22
toerisme@nieuwpoort.be
http://www.visit-nieuwpoort.be

Zaterdag 26 en zondag 27 november

Zaterdag 3 en zondag 4 december

Hoofdpiet en Speelgoedpiet zijn geveld door een zware verkoudheid. De grote intrede van Sinterklaas en z’n gevolg komt in gevaar. Sinterklaas roept dokter S. Peculoos ter hulp. De enige remedie is een langdurig verblijf aan zee om gezonde lucht op te snuiven en op krachten te komen.

Sinterklaas twijfelt niet en verhuist z’n hele hebben en houden naar verschillende plaatsen in Nieuwpoort. Z’n pakjesfabriek, z’n slaapkamer en keuken, z’n pietenschool… zelfs z’n bioscoop krijgen een onderkomen in Nieuwpoort. Terwijl z’n pieten uitzieken roept hij de hulp van de kinderen van Nieuwpoort in om de grote voorbereiding van de komst van Sinterklaas in goede banen te leiden.

Tijdens het laatste weekend van november en het eerste weekend van december kan je Sinterklaas helpen door op expeditie te gaan langs vijf verschillende locaties. Bij elke locatie vervul je een pietenopdracht. Met het Sinttreintje kan je tussen de verschillende locaties pendelen. Je bent zeker zo'n drietal uur onderweg. Je hebt de hele dag de tijd om de verschillende locaties te bezoeken. 

Prijs: € 10 / p.p.* – € 5* voor kinderen gedomiciliëerd in Nieuwpoort.

(*inclusief goodiebag en een pannenkoek voor kinderen en pannenkoek + drankje voor volwassenen)

Wil je mee op de Sintexpeditie? Dan kan je kiezen tussen twee startplaatsen, één in Nieuwpoort-Bad en één in Nieuwpoort-Stad en verschillende startmomenten.

Koop hier je ticket voor de Sintexpeditie als je in Nieuwpoort-Bad (aan De Barkentijn) wenst te starten. Je kan kiezen tussen drie verschillende startmomenten; 10 u., 10.15 u.,11.50 u. en 13 u.

Koop hier je ticket voor de Sintexpeditie als in Nieuwpoort-Stad (Bezoekerscentrum Westfront) wenst te starten. Je kan kiezen tussen drie verschillende startmomenten; 10 u., 11 u., 12 u. en 13 u.

Je kunt ook langsgaan bij één van de kantoren van Toerisme Nieuwpoort (Hendrikaplein 11 of in in Stadhuis) om je ticket voor de Sintexpeditie te bemachtigen.

*Zowel de kinderen als de begeleidende ouders, grootouders, broers, zussen,...  moeten over een ticket beschikken. De kinderen moeten begeleid worden.

 

Sint arrangement

Boek je overnachting in een van onderstaande Nieuwpoortse hotels en krijg een ticket voor de Sint Expeditie.