Wanneer?

07/07/2019

Contact

Marktplein 7
8620 Nieuwpoort

Met pijn in het hart nemen we deze zomer afscheid van de grootst gedragen reus van Europa, Jan Turpijn. Op de één of andere manier voel je je als inwoner van Nieuwpoort verbonden met deze reus. Als kind begon je hart te bonzen in je keel wanneer Jan Turpijn met zijn strenge blik stapvoets jouw richting uitkwam. Anderen stapten dan weer mee met de Reuzengilde of juichten de sterke dragers toe. Hoe dan ook, als Jan Turpijn buiten kwam, betekende dat feest in de stad. Hij was ook steeds een graag geziene gast op allerhande stoeten en feesten van bevriende steden en gemeenten.

En op zondag 7 juli is dit niet anders. Jan Turpijn wordt dé gastheer en de eregast op zijn feest. We vieren nog een laatste keer feest, een Reuze Feest, letterlijk en figuurlijk! We nodigen Jan zijn beste Reuze vrienden uit naar Nieuwpoort en maken er een Reuze Feest van met veel toeters en bellen. Dit mag je niet missen!

Reuze Programma

Reuze Spelen 13.30 u. - 16.30 u. Leopold II park / Kerkstraat / Marktplein
Reuze Parade 16.30 u. - 18 u. Stadscentrum
Afscheid Jan Turpijn 18.30 u. Marktplein
Reuze Feest 19 u. - 23 u. Marktplein
Reuze Toog Doorlopend Marktplein
Reuze Straattheater Doorlopend Marktplein / Reuze Plein De Vierboete

De gedetailleerde programmafolders zijn verkrijgbaar vanaf begin juli bij de Dienst Toerisme of de dag zelf aan de infostanden.