Wanneer?

16/07/2021 tot 18/07/2021

Contact

Dienst Cultuur Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort

+32 58 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
http://www.nieuwpoort.be

Openingsuren

Op afspraak.

Theaterfestival 'Komt dat zien!'

Tijdens het weekend van 16, 17 en 18 juli kun je genieten van verschillende voorstellingen in open lucht. Zo worden de speelplaatsen van basisschool en Atheneum De Vierboete omgetoverd tot een podium voor comedy, circus en (muziek)theater, kun je deelnemen aan een theaterwandeling langs de Koolhofput of kunnen de allerkleinsten luisteren naar boeiende verhalen in de tuin van de pastoriewoning.

Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveer snel je plekje!

Vrijdag 16 juli 2021 

Comedyshow met Joost Van Hyfte om 20 u.

De immer enthousiaste Joost Van Hyfte heeft z’n eigen genre op de kaart gezet: culinaire comedy. 
Hij serveert je comedy waarbij het water je in de mond zal lopen en laat zich graag leiden door het publiek: “Ik heb een menukaart in mijn kop zitten, zoek in het begin van de avond welk ‘vlees’ ik in de kuip heb en pas mijn set aan terwijl ik bezig ben.”

Locatie: basisschool De Vierboete (Potterstraat) - Tickets: € 3

Koop nu je ticket voor 'Comedyshow met Joost Van Hyfte'.

Zaterdag 17 juli 

Theaterwandeling “Doe niet zo sapiens” met Hans Van Cauwenberghe, Michael Pas ea. om 15 u., 15.45 u. en 16.30 u.

Een groep jager-verzamelaars confronteren het publiek op uitdagende en humoristische wijze met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. 6 acteurs spelen op 3 verschillende locaties. Het publiek wandelt van de ene locatie naar de andere! 

Locatie: Koolhofput - Tickets: € 3

Koop nu je ticket voor theaterwandeling 'Doe niet zo sapiens'.

Buitenspektakel “Alles in brand!” (door Arne Sierens) om 17 u. en 21 u.

Op weg naar de jaarlijkse brandweerviering zitten de brandweerkapitein en zijn team plots vast in een grote kettingbotsing. Tijdens de viering moeten de speeches en de oproep bij mensen om vrijwilliger te worden absoluut doorgaan, alsook de hommage aan de inmiddels gepensioneerde topbrandweerman Willy mag niet worden uitgesteld. De aanwezige collega’s komen hierdoor ongepland aan het woord… Ambulancière Isabelle, stagiair Randy, sergeant Jeremy en Willy laten iedereen enthousiast meeleven over wat dat feitelijk is om brandweermens te zijn.
Met: Mareille Labohm, Willy Herremans, Stefaan De Winter & Veerle Malschaert

Locatie: Atheneum Nieuwpoort - Tickets: € 5

Koop nu je ticket voor buitenspektakel 'Alles in brand!'.

Zondag 18 juli – 10 u.(vanaf 2,5 jaar) en 11.15u. (vanaf 5 jaar)

Verteltheater Kleine Verhalen voor Grote Oren (door Audrey Dero/Christine Verheyden) om 10 u. (vanaf 2,5 jaar) en om 11.15 u. (vanaf 5 jaar)
Bosverhalen. Wolfverhalen. Verhalen om te lachen. Verhalen om te boeien. Verhalen voor kleine en grote oortjes, voor jonge alsook oudere oogjes.

Locatie: Tuin Pastoriewoning - Tickets: € 2 p.p. of € 5 voor een bubbelticket tot 5 personen 

Koop nu je tickets voor verteltheater 'Kleine Verhalen voor Grote Oren' - vanaf 2,5 jaar.
Koop nu je tickets voor verteltheater 'Kleine Verhalen voor Grote Oren' - vanaf 5 jaar.

Circustheater “Dom” door Charel en co (voor iedereen vanaf 5 jaar) om 14 u. en 16 u.

In ‘Dom’ ontmoet je ‘De’ Charel: een bijzondere artiest die zichzelf en alles daaromheen best geweldig vindt. Een podiumbeest in hart en nieren. Dat het vorige keer misging zit hem dwars en daarover komt hij nu vertellen en vertonen. Daarover heeft hij geschreven, gerijmd, geknutseld en gedacht. ‘Dom’ is eigenzinnig interactief clownesk vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en ook walvis maar bovenal één boodschap: ‘De Charel is niet dom, dat is hij nie; de Charel is genie!’.

Locatie: basisschool de Vierboete (Potterstraat) - Tickets: € 2 p.p. of € 5 voor een bubbelticket tot 5 personen 

Koop nu je tickets voor circustheater 'Dom' - vanaf 5 jaar.

Muziektheater Don Juan, een opera (DESCHONECOMPANIE) om 17 u. en 20.30 u.

Drie acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera Don Giovanni helemaal open en mixen schaamteloos met live vertalingen en tekst uit Molière's Don Juan. Iemand is er in geslaagd om, in vrede met zichzelf, steeds te volgen wat zijn lusten hem ingeven. Anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt zo iemand binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw. Een toegankelijke opera voor een breed publiek, met een snelle opeenvolging van lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria's van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles: Komt dat zien!

Locatie: Atheneum Nieuwpoort - Tickets: € 5

Koop nu je tickets voor muziektheater Don Juan, een opera.

Van 1 juli tot 15 september 2021

Theaterwandeling ‘De Blauwe Vogel’

In de inkomhal staat een lege kooi. Het deurtje staat open. Blauwe pluimpjes dwarrelen in het rond. De stra- ten hangen vol met affiches: Gezocht: Blauwe Vogel. Je rept je met een gsm in de aanslag naar het vertrek- punt van de zoektocht.
Zo begint ‘Een Blauwe Vogel’: een theatrale wandeling vol figuren(theater), vertellingen en liedjes. Je wandelt van nest naar nest en ontdekt via filmpjes het verhaal van kleine Mo, een hek en een tuin en oude bomen en natuurlijk ... een blauwe vogel.

Deze QR-code wandeling voor gezinnen kun je in Nieuwpoort beleven van 1 juli tot 15 september. Meer info op www.nieuwpoort.be/cultuur of haal je folder bij Toerisme Nieuwpoort. 

Van 1 juli tot 30 september 2021

Het Bankje – Luister naar originele verhalen vanop een bankje in Nieuwpoort!

De podcast Het Bankje brengt theater - zelfs in coronatijd - tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje, scan de aangebrachte QR-code en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit…
Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.
Om Het Bankje te realiseren, werken acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars uit Vlaanderen samen aan 20 originele dialogen. Die zullen deze zomer van 1 juli tot 30 september 2021 te beluisteren zijn, onder andere in Nieuwpoort. De locaties van de bankjes vind je terug op www.nieuwpoort.be/cultuur of op de folder verkrijgbaar bij Toerisme Nieuwpoort.