Wanneer?

07/07/2023 tot 09/07/2023

Contact

Marktplein 7
8620 Nieuwpoort

058 22 44 22
toerisme@nieuwpoort.be

In de ban van Jeanne Panne 

Op 7, 8 en 9 juli is Nieuwpoort in de ban van haar bekendste heks Jeanne Panne. Was ze echt een heks of een geëmancipeerde vrouw? 

Totaalspektakel 'Jeanne het verhaal van een heks'

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli kan je op het Marktplein in Nieuwpoort-Stad het levensverhaal van Jeanne Panne ontdekken. In deze avondvoorstelling laat scenarist en regisseur Bart Cafmeyer toneel interageren met dans, muziek, projectie en zang. De hoofdrollen zijn voor Maaike Cafmeyer en Mieke Dobbels, ondersteund door tal van figuranten. 

De ticketverkoop start op woensdag 5 april 2023. 

  • Ticketprijs (voorverkoop van 5 april t.e.m. 15 mei): € 20 p.p. | € 14 p.p. (t.e.m. 12 jaar) 
  • Ticketprijs (vanaf 16 mei): € 23 p.p. | € 17 p.p. (t.e.m. 12 jaar) 

Heksenbanket

Geniet voorafgaand aan het spektakel van een heerlijk heksenbanket. 

Meer info, prijzen en tickets voor het banket vanaf woensdag 5 april 2023.

Heksenstad

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli van 14 u. tot 20 u. is Nieuwpoort even terug een heksenstad. Je wordt teruggeflitst naar het Nieuwpoort in de eerste helft van de zeventiende eeuw. Er is een ambachtenmarkt waar arbeidsintensieve beroepen worden voorgesteld. In de beiaardtoren kan je de beul aan het werk zien met zijn foltertuigen. Je kunt je vergapen aan oude speeltuigen en bezoekt een snoepwinkel of herberg uit die tijd. Daarnaast kan je de bezweringsplek van de heksen betreden of meedansen in een heksensabbat die door de straten trekt. En natuurlijk maak je ook kennis met Jeanne Panne zelf, ze houdt er haar bakkerij open.

Verhalenwandelingen - kidsproof

Iedere maandag tijdens de paas- en zomervakantie neemt een gids je mee doorheen de historische binnenstad en ontdek je het verhaal van Jeanne Panne. 

Suske en Wiske zoektocht - kidsproof

Van 15 juni 2023 t.e.m. 7 januari 2024 kan je in de historische binnenstad op zoek gaan naar fragmenten uit de Suske en Wiske strip. Ook zij zijn volledig in de ban van Jeanne Panne. Jij ook? Neem deel en maak kans op een mooie prijs. In samenwerking met Standaard Uitgeverij. 

Workshops kinderboerderij - kidsproof

Op de kinderboerderij De Lenspolder kan je tal van workshops volgen volledig in het thema van Jeanne Panne.

Initiatieven van het Jeanne Panne Heksenfeestencomité

Het Jeanne Panne Heksenfeestencomité organiseert o.a. een kunstwedstrijd en een echte heksensabbat in samenwerking met de Balletschool Allanah Weranga. 

Ticketverkoop voor het spektakel en het heksenbanket start op woensdag 5 april 2023.