Wanneer?

01/04/2021 tot 30/06/2021

Contact

Toerisme Nieuwpoort Hendrikaplein 11
8620 Nieuwpoort

+32 58 22 44 68
toerisme@nieuwpoort.be
http://www.visit-nieuwpoort.be

Openingsuren

Tot en met juni: dagelijks van 9.30 u. - 12.30 u. en 13.30 u. - 17 u. Juli en augustus: dagelijks doorlopend van 9.30 u. - 18 u.

Spring, do your thing!

De lente is in het land. Bloesems aan de bomen, bloemen gaan weer bloeien, wolken verdwijnen en het zonnetje begint meer en meer te schijnen. Het verlangen om terug buiten te kunnen vertoeven is groot. Kom veilig uit je kot en geniet van ons lente-aanbod.

Kunst onder de loep

3 april t.e.m. 20 juni 2021

In 2020 ging iedereen aan het wandelen of fietsen. Nieuwpoort kent prachtige plekjes en veel mooie kunstwerken. Nam jij al eens de tijd om de kunstwerken nauwkeurig te observeren? Dan komt daar met de zoektocht Kunst onder de loep verandering in. 
Ga op stap met de Kunstroute en zoek de kleinste details. Wil je graag een kunstpuzzel winnen? Haal dan je formulier bij Toerisme Nieuwpoort, wijs de details toe aan de juiste kunstwerken en wie weet heb jij binnenkort een Nieuwpoorts kunstwerk in huis.

Met Ko naar de boerderij

3 april t.e.m. 30 juni 2021

Ko, het schattige witte konijntje, neemt je mee voor een verrassende en leerrijke tocht op de kinderboerderij. Je volgt een uitgestippeld parcours met leuke doe-opdrachten en ontdekt tal van boerderijweetjes. Wil je deelnemen? Schrijf je dan online in via www.visit-nieuwpoort.be/kinderboerderij of bij Toerisme Nieuwpoort. Gratis deelname mits reservatie vooraf.

3/04 – 18/04 (paasvakantie)      dagelijks van 10 u. tot 17 u.
19/04 – 30/06                             woensdag, zaterdag en zondag van 13 u. tot 17 u.

Op ontdekking met Gust & Zoë

Gust Garnaal en Zoë Zeehond nemen de kinderen mee op ontdekkingstocht doorheen Nieuwpoort. Aan de hand van toffe spelletjes, weetjes en opdrachten leren onze jongste bezoekers iets bij over de toeristische troeven zoals het staketsel, de Vismijn, het natuurreservaat De IJzermonding, de historische stadskern en het sluizencomplex De Ganzepoot.
Maar ook minder bekende plekjes en tradities komen aan bod. Een musthave voor kinderen tijdens een lang of kort verblijf in Nieuwpoort. 
Verkrijgbaar bij Toerisme Nieuwpoort.

Hoe druk is het in Nieuwpoort?

Is het een mooie zonnige dag? Een feestdag of weekend? Dan is het extra druk in Nieuwpoort. Raadpleeg de druktebarometer om te zien waar het rustiger vertoeven is. Nieuwpoort heeft verborgen natuurparels en een rijke geschiedenis om te ontdekken.

Praktische voorbereiding

Kom voorbereid naar onze badplaats. Check de geldende coronamaatregelen en raadpleeg het overzicht van de openbare toiletten. Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden: ga langs bij Toerisme Nieuwpoort, Hendrikaplein 11, Nieuwpoort-Bad of stuur een mail via toerisme@nieuwpoort.be. Een dringende vraag kan ook telefonisch gesteld worden: 058 22 44 68.

Op zoek naar take away?

Op www.ikkoopinnieuwpoort.be vind je een overzicht van de take away mogelijkheden in Nieuwpoort. 

Een nachtje logeren? 

Volgende logeeradresjes zijn open en staan klaar om je in alle veiligheid te ontvangen:

B&B A Casa 

B&B Den Oever

B&B ‘t Hannonshof

B&B ‘t Hemelbedje

B&B Huize Van Damme

B&B Jeanne

B&B ’t Koolhof

B&B Mamezon

B&B Uitgaanslapen

B&B Zitoun 

ChienMarin Residences & Healthfarm

Gastenverblijf De Arend

Logies Ternier – Het Victorhuis

Hotel Cosmopolite

Hotel Ibis Styles 

Hotel Sandeshoved

Hotel Uilenspiegel

Holiday Suites

Floreal Holidays

FieLogie

Villa Appartement Amaryllis

Villa Portus Holidays

Vakantiehuis De Vierbarke

Vakantievilla De Strandjutter (vrije weekends in mei en juni)

Vakantiewoning Amber-Niels

Vakantiewoning Loft De Oude Post

4-sterren appartement Nieuwpoort-Bad

Kompas Camping