Wanneer?

01/07/2021 tot 31/08/2021

Contact

Toerisme Nieuwpoort Hendrikaplein 11
8620 Nieuwpoort

+32 58 22 44 68
toerisme@nieuwpoort.be
http://www.visit-nieuwpoort.be

Openingsuren

Toerisme Nieuwpoort Infokantoor Nieuwpoort-Bad: juli en augustus - dagelijks van 9.30 u. tot 18 u. Stadhuis Nieuwpoort-Stad: juli en augustus - maandag t.e.m. vrijdag van 10 u. tot 15 u.

Geen avondmarkten in Nieuwpoort tijdens de zomer

Deze zomer zullen er geen avondmarkten plaatsvinden in Nieuwpoort. Dat hebben het stadsbestuur en de concessionaris samen beslist. Nieuwpoort hoopt in 2022 opnieuw avondmarkten in te richten.

Oorspronkelijk stonden er in Nieuwpoort zes avondmarkten op het programma maar deze worden nu verplaatst naar volgende zomer. Stad Nieuwpoort en de betrokken concessionaris hebben deze beslissing samen genomen.

De avondmarkten zouden respectievelijk plaatsvinden op de Zeedijk, langs de Havengeulpromenade, in Nieuwpoort-Stad en in het polderdorp Sint-Joris. Door de terrasuitbreiding van de horecazaken op de Zeedijk was de Stad genoodzaakt om andere locaties te zoeken, reageert burgemeester Geert Vanden Broucke:

“Na de coronacrisis zetten we als Stad volop in op de ondersteuning van de Nieuwpoortse horecasector. Zo laten we op uitgestippelde plekken terrasuitbreidingen toe, alsook op de Zeedijk. Om veiligheidsredenen zien wij het niet mogelijk om avondmarkten op diezelfde locatie in te richten. Beide zaken zijn niet combineerbaar. Daarom vonden we alternatieve locaties voor onze avondmarkten. Helaas kon er over ons aangepast voorstel geen consensus bereikt worden. De beste oplossing voor alle partijen is bijgevolg om de avondmarkten uit te stellen naar volgende zomer.”

Stad Nieuwpoort betreurt dat er dit jaar geen avondmarkten zullen doorgaan, maar kijkt desondanks uit naar een sfeervolle zomer, vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke:

“In juli en augustus zal er in onze stad enorm veel te beleven zijn voor jong én oud. Wij richten ons volop op onze talrijke evenementen en onze lokale horecasector. Ook de wekelijkse vrijdagmarkt op en rond het Marktplein en de boerenmarkt op zaterdag vinden nog steeds plaats.”

Foto: Avondmarkt op de Zeedijk - editie 2019