Wanneer?

10/07/2020 tot 31/08/2020

Contact

Albert I laan 88
8620 Nieuwpoort

http://www.creationsbyfg.com

Openingsuren

Van vrijdag t.e.m. maandag telkens van 14 u. tot 18 u.

Digital Art of "De Pop Art van de 21ste eeuw."

Digitaal kunstenaar F.G. exposeert deze zomer aan de kust.

Wie kennis wil maken met Digital Art, of kunst gemaakt door middel van een computer, kan dit in juli en augustus in de nieuwe expositieruimte in Nieuwpoort. De Kortrijkzaan, Frederik Gheysen, leerde meer dan 20 jaar geleden zijn basis in de schilderkunst. Tijdens een lange sabbatperiode maakte hij vervolgens kennis met de mogelijkheden van Digital Art. 

Het schilderen op doek werd vervangen door de tablet, maar de basisprincipes, als compositie en gebruik van licht, blijven identiek.  Net zoals vroeger verweeft hij klassieke thema’s als religie of liefde, ditmaal met de nieuwste digitale middelen. Maar zijn uiteindelijke doel blijft de toeschouwer mee te nemen in zijn fantasierijke wereld vol verbazing of ontroering. 

Elke eeuw zien we nieuwe kunststromingen. Momenteel wordt Digital Art beschouwd als één van de belangrijkste. Sommigen noemen het “De Pop Art van de 21ste eeuw.” Via internet of sociale media wordt het razendsnel verspreid en bereikt het ook jongere generaties, die dan op hun beurt geïnspireerd worden.

Wie de werken wil bewonderen of zelf geïnspireerd wil worden kan dus een kijkje nemen in de Albert I laan 88, Nieuwpoort. Van vrijdag t.e.m. maandag. Van 14.00 u. tot 18.00 u. – Vrije toegang.