Wanneer?

12/10/2019

Contact

Stedelijke Vismijn
8620 Nieuwpoort

Dagverse garnaal in de kijker

9.30 u. Aankomst N.116 Nostalgie met verse garnaalvangst aan de stedelijke Vismijn, kant Fonteinenplein.
10 u. tot 12 u. Garnaalpelwedstrijd, demo garnaalpellen, degustatie van garnaalsoep, degustatie van verse garnalen en Rodenbach, workshops voor jong en oud.
12.30 u. Garnaallunch in de stedelijke Vismijn, zaal Iseland. Tickets kosten 45 euro per persoon en zijn  online te koop of bij de Dienst Toerisme.

Garnaallunch

Trio met Nieuwpoortse garnaal
Gerecht met schelvishaasje
Gerecht met pladijsfilet
Gerecht met rogvleugel
Dessert 
Koffie
1/2 fles wijn per persoon

Visserswandeling

In samenwerking met Pasar Nieuwpoort wordt op de Dag van de Garnaal ook een Visserswandeling georganiseerd. Tijdens deze ludieke en verrassende verhalentocht over de Nieuwpoortse visserij wordt de nadruk gelegd op het belang van de garnaal voor onze stad. Er worden drie startmomenten voorzien: één in de ochtend om 10.30 u. en twee in de namiddag om 13.30 u. en 15.30 u. Plaats van afspraak is telkens aan de klokkentoren van de stedelijke Vismijn. Tot elke wandeling worden maximum 40 deelnemers toegelaten. Promovis vzw biedt deelnemers aan de verhalentocht op het einde een degustatie garnalen met Rodenbach aan. Inschrijven voor de Visserswandeling gebeurt vooraf bij de Dienst Toerisme of online. De kostprijs bedraagt 2,50 per persoon.