Wanneer?

20/06/2020 tot 31/08/2020

Contact

Hendrikaplein 11
8620 Nieuwpoort

058233923
toerisme@nieuwpoort.be
http://www.visit-nieuwpoort.be

Openingsuren

Dagelijks van september tot eind juni van 9.30 u. tot 12.30 u. en van 13.30 u. tot 17 u. Gesloten op 25 december 2020 en 1 januari 2021.

Versoepeling coronamaatregelen

Mondmaskers

Sinds 1 september 2020 is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het volledige grondgebied van Nieuwpoort.

Je draagt wel nog een mondmasker op drukke plaatsen waar je de 1,5 m afstand niet kunt houden. Bijvoorbeeld: drukke winkelstraten, evenementen, wachtrijen, schoolomgeving, etc.

Zorg ervoor dat je steeds een mondmasker op zak hebt wanneer je buitenkomt. Dit kan gecontroleerd worden.

Als fietser hoef je geen mondmasker meer te dragen in Nieuwpoort. Maar hier geldt ook de regel dat je een mondmasker op zak moet hebben.

Opgelet! Je moet nog steeds een mondmasker dragen in winkels, op het openbaar vervoer, bij het betreden van de horeca, op de veerboot, enz. Dit werd bepaald door de Nationale Veiligheidsraad. Bekijk de volledige lijst.

Circulatieplan

Je mag opnieuw fietsen langs de Havengeul (en op de Zeedijk). Wandelaars maken gebruik van het houten gedeelte en houden telkens rechts aan. Fietsers rijden rechts op de rode klinkersteentjes. Dit geldt ook voor gocars, elektrische rolstoelen of kinderen met steps.

Het circulatieplan is niet langer van kracht op rustige punten. Als het drukker is, volg je wel nog de aangeduide fiets- en wandelrichtingen.

De Albert I laan en enkele zijstraten blijven nog tot 30 september 2020 ingericht als woonerf. Voetgangers mogen op de openbare weg wandelen en auto's moeten voorrang verlenen. Er geldt een maximumsnelheid van 20 km/u.

Er worden nog steeds stewards ingezet op drukke punten. Je kunt ze herkennen aan hun T-shirt met het logo van Stad Nieuwpoort. 

Er is nog één bemande redderspost t.h.v. de Veurnestraat. Je kunt nog in zee zwemmen tot en met 15 september, telkens van 10.30 u. tot 18.30 u. 

Alle maatregelen kun je nalezen op www.nieuwpoort.be.

Druk in Nieuwpoort?

Ga na hoe druk het op dit moment is in Nieuwpoort via De Kust Druktemeter.

Of zoom in op onderstaand kaartje om te zien welke plaatsen het drukst bezocht zijn in Nieuwpoort.